4. marraskuuta 2014

Mitä tapahtui vuonna 1994?

Tää on tällänen haaste et pitää kertoo omasta syntymävuodesta mitä sillon on tapahtunu, tapahtumia on niin paljon ettei niitä kaikkia tarvii kuitenkaan luetella. Googletin oman syntymävuoden ja tässä on tapahtumia vuodelta 1994:


1. tammikuuta – Posti- ja telelaitos jakautui kolmeksi osakeyhtiöksi. Katto-organisaatioksi perustettiin Suomen PT Oy, jonka tytäryhtiöinä olivat postitoimintaa hoitava Suomen Posti Oy ja teletoiminnasta vastaava Telecom Finland Oy. Konsernin pääjohtajaksi tuli Pekka Vennamo.



17. tammikuuta – Raju maanjäristys Los Angelesissa surmasi 50 ihmistä, noin 3 000 loukkaantui ja 20 000 menetti kotinsa.

1. helmikuuta – Punk/rock yhtye Green Day teki läpimurron julkaistaessaan kolmannen albuminsa Dookie:n

1. maaliskuuta − Presidentti Martti Ahtisaari antoi eduskunnassa perinteisen juhlallisen vakuutuksen virkakautensa alkaessa.

4. maaliskuuta – Risteilyalus Sally Albatross ajoi karille Porkkalan edustalla. Alus saatiin irrotetuksi vasta kuuden viikon kuluttua

1. huhtikuuta  Unkari jätti jäsenhakemuksen Euroopan unionille.

1. toukokuuta – Brasilialainen kolminkertainen Formula 1 -maailmanmestari Ayrton Senna menehtyi ajettuaan ulos San Marinon osakilpailussa

31. toukokuuta – Eduskunta kiristi tupakkalakia. Tupakointi kiellettiin kaikissa julkisissa sisätiloissa, sisällä järjestettävissä yleisissä tilaisuuksissa sekä työpaikkojen asiakastiloissa. Tupakan oston ikäraja nostettiin 16 vuodesta 18 vuoteen. Myös nuuskan myynti kiellettiin. Muutokset tulivat voimaan maaliskuun alussa 1995

1. kesäkuuta – Suomessa tuli voimaan uusi ajoneuvovero. "Autonkäyttömaksun" määrä oli uusilta autoilta 500 markkaa ja vanhemmilta 300 markkaa. Maksu oli voimassa vuoden loppuun saakka ja sen suorittamisen osoittava tarra oli kiinnitettävä auton tuulilasin alakulmaan.

5. elokuuta – Tuhannet kuubalaiset osoittivat mieltään presidentti Fidel Castroa vastaan maan pääkaupungissa Havannassa. Castro syytti Yhdysvaltoja mielenosoitusten lietsomisesta. Neuvostoliiton tuen loppuminen vuoden 1991 alussa oli romahduttanut Kuuban talouden.

7. syyskuuta – Presidentti Martti Ahtisaari matkusti valtiovierailulle Tanskaan.

8. syyskuuta – 132 ihmistä kuoli lento-onnettomuudessa Pittsburghissa Yhdysvalloissa Boeing 737 -koneen pudottua.

Tässä oli nyt jotain tapahtumia vuodelta 1994, nyt haastan kaikki tätä lukevat bloggaajat tekemään tän haasteen omasta syntymävuodestaan.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En oo hylänny blogia

Heipsan. Oon viimeks kirjotellu viime vuoden puolella ja muistin etten oo teille sitä salaisuutta edes kertonu vielä, mutta nyt on varmasti...